Peste un milion de români și-au schimbat deja furnizorul de energie!*

Ioana Muntianu

 

Sursa: https://elperiodicodelaenergia.com/

Află cu POWA CE și CUM câștigi din liberalizarea pieței de energie

 

Partea cea mai frumoasă e că din 2017 poți cumpără energie de la orice furnizor îți dorești. Probabil te gândești acum ce costuri implică această schimbare și dacă nu cumva vei rămâne o perioada bună de timp fără energie electrică, asta până când noul contract va intra în vigoare.

Spre bucuria ta și a noastră, te anunțăm că schimbarea furnizorului se realizează gratuit și nu presupune întreruperea furnizării de energie electrică. De ce? Pentru că furnizorul este cel care se ocupă de vânzarea energiei către tine, iar operatorul de distribuție este cel care îți aduce la priză energia electrică pe care o utilizezi. Asta înseamnă că noul furnizor va utiliza aceleași cabluri, același contor și aceleași mijloace fizice existente. Astfel, energia electrică nu va fi întreruptă absolut deloc.

După cum observi, liberalizarea pieței de energie îți aduce numai avantaje, cel mai mare fiind faptul că ai la dispoziție o listă generoasă de furnizori din care să alegi. Să-ți mai spun că odată cu această modificare majoră, ofertele furnizorilor au început să fie competitive și au început să își creeze pachete de energie electrică avantajoase? De exemplu, unii furnizorii oferă asigurări de sănătate la semnarea unui nou contract.

AVANTAJ CONSUMATOR

Ce trebuie să știi este că prețurile energiei sunt mai mici în piața liberă comparativ cu cea reglementată. Dacă în piața reglementată ANRE impune furnizorului la ce preț și de unde să cumpere energia electrică, în piața liberă furnizorul are libertatea de a-și alege producătorii de la care cumpără – poate chiar să cumpere și de la alți furnizori.

Pe scurt, costul facturii poate scădea cu până la 20-30 la sută dacă optezi pentru un regim concurențial, deoarece vei beneficia de un preț fix pe KWh pe toată perioada contractului, indiferent de prețul de achiziție al energiei electrice de către furnizor.

PIAȚA REGLEMENTATĂ ȘI PIAȚA LIBERĂ

Vom intra puțin în detalii tehnice, însă doar atât cât să înțelegi pe larg mecanismul liberalizării. Există astfel două piețe de energie: o piață angro și una de retail. Când vine vorba de piața angro, furnizorii cumpără de la producători, iar când vorbim de piața de retail, consumatorul cumpără de la furnizor. Cred că ai ghicit deja că tu ești un consumator al pieței de retail. În jur de 95 % din piața de energie funcționează pe aceleași principii ca oricare altă piață. Ceilalți 5 % se ghidează după niște regulamente speciale, puțin mai complicate.

Avem deci două tipuri de piețe: una liberă, în care furnizorii au libertatea de a cumpără energie de la orice producător le poftește inima sau de la alți furnizori prin intermediul unei burse specializate (OPCOM) și o piață reglementată, în care furnizorii cumpără energie doar de la anumiți producători, la prețuri stabilite de ANRE – partea interesantă aici e că furnizorii de pe piața reglementată nu își pot selecta clienții, ci sunt obligați să vândă clienților stabiliți de ANRE. Tu te bucuri acum de avantajele pieței reglementate.

 

Sursa: https://pixabay.com/ro/

MAI BINE PENTRU TINE

Sursa: http://leidlvillany.hu/

Totul a început în anul 1998, atunci când RENEL, companie a statului, s-a separat în mai multe societăți. Mai târziu, a fost înființată Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul energiei, pe scurt ANRE, iar liberalizarea pieței a devenit completă începând cu anul 2017. Ce presupune asta pentru tine? Înseamnă că acum îți poți alege singur furnizorul de energie electrică. Dacă înainte de liberalizare existau patru mari furnizori (Enel, Electrica, E.ON și CEZ), acum ai posibilitatea de a alege dintr-o listă mult mai generoasă. La momentul actual peste un milion de români și-au schimbat deja furnizorul.

POWA TE AJUTĂ SĂ ALEGI

Suntem aici să te ajutăm: îți prezentăm cele mai bune oferte pe care le poți compara, îți explicăm în detaliu procesul și-ți aducem contractul de la noul furnizor direct pe email.

Pentru moment, îți spunem bun-venit în noua piață de energie, unde poți cumpără energie de la orice furnizor îți dorești. Dacă mai punem și faptul că schimbarea se face gratuit și că nu vei rămâne nicio secundă fără energie electrică în timpul modificării, îți spunem sincer că liberalizarea pieței de energie îți aduce numai avantaje. POWA îți vine în ajutor prin facilitarea întregului proces de schimbare a furnizorului.

Vezi toate ofertele disponibile aici.

*Sursa: http://stiri.tvr.ro/facturi-mai-mici-la-electricitate–peste-un-milion-de-romani-platesc-mai-pu–in-dupa-ce-au-schimbat-contractul_830118_video.html#view

Copyright © 2024 Powa - Energy Application SRL