Românii sunt pregătiți să-și schimbe online furnizorul de energie electrică

Ioana Muntianu

Iași, 17 septembrie 2018

 

Powa, primul marketplace de energie electrică din România destinat persoanelor fizice, îți arată ce-și doresc clienții de la furnizori. Conform unui studiu CAWI realizat recent, 1 din 3 români este gata să semneze online contractul pentru schimbarea furnizorului de energie, iar 2 din 3 se află în căutarea unor oferte mai bune.

Powa, un startup 100% românesc din Iași, oferă clienților în căutarea celor mai bune oferte ale furnizorilor de energie electrică un site și o aplicație pentru Android și iOS. Deși piața de energie a fost liberalizată din 2017, doar 25% dintre români se consideră suficient de bine informați în această privință. 60% dintre ei plănuiesc, însă, să-și schimbe furnizorul de energie în următoarele 6 luni.

Studiul, realizat prin platforma iVox la inițiativa Powa, arată care sunt principalele nemulțumiri ale românilor când vine vorba despre facturi. Unu din doi români acuză facturile prea mari, unu din trei spune că simte nevoia de a încerca ceva nou, iar unu din cinci români este nemulțumit de serviciile cu clienții. „Powa rezolvă, în câteva clickuri și mai puțin de cinci minute, nevoia reală de informare pentru alegerea unui noi furnizor. Până acum, clienții erau obligați să parcurgă pe rând oferte complicate sau să caute informații pe forumuri. Cu Powa, românii pot căuta și compara ofertele din localitatea lor, dar și să primească contractul direct pe email. În perioada de teste, peste 10.000 de vizitatori au folosit aplicația și site-ul Powa” a explicat Bogdan Brad, manager de proiect Powa.

Conform studiului și a datelor de trafic, cei mai deschiși potențiali clienți sunt persoane căsătorite de peste 35 de ani din Transilvania și Muntenia, proprietari ai apartamentelor sau caselor în care locuiesc.

Eșantionul studiului este compus din 1,776 respondenți și reproduce, din punctul de vedere al principalelor caracteristici, structura socio-demografică a populației utilizatorilor de Internet din România, aşa cum decurge din cercetarea Gallup „Piaţa serviciilor de acces la Internet”, realizată la cererea ANCOM (Autoritatea pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii). Prin urmare, rezultatele acestui sondaj pot fi extrapolate, cu o minimă marjă de eroare, populației utilizatorilor de Internet din România, cu vârsta peste 18 ani. 

Vezi o sinteză a rezultatului aici:

Copyright © 2024 Powa - Energy Application SRL